Kestävä kehitys

Ajatuksia kestävästä kehityksestä

Suomalaiset ovat jo sukupolvien ajan nauttineet Maraboun suklaasta. Vuosien saatossa olemme oppineet lisää suklaan parhaista valmistustavoista, jotta siitä tulisi mahdollisimman hyvää ja jotta sen valmistus olisi vastuullista ja kestävämpää.

Lyhyesti on kyse kestävästä kehityksestä. YK:n Brundtland-komission mukaan se on "kehitystä, joka vastaa tämänhetkisiin tarpeisiin tinkimättä tulevien sukupolvien tarpeista".

Meille on tärkeää tehdä työtä koko arvoketjussa; raaka-aineista valmiiseen tuotteeseen, kestävästi viljellyn kaakaon ostamisesta - sekä sosiaalisen vastuun että ympäristön kannalta - suklaan valmistukseen kestävällä tavalla.

Cocoa Life

Marabou on osa maailman suurinta suklaayhtiötä, Mondelêz International -konsernia. Omien pohjoismaisten Marabou- ja Freia-tuotemerkkien ohella siihen kuuluvat myös Milkan, Cadburyn, Tobleronen, Côte d’Orin ja Suchardin suklaat.

Varmistaaksemme oikeanlaatuisten kaakaopapujen saannin suklaatuotteisiimme olemme käynnistäneet projektin, joka on nimeltään Cocoa Life. Sen visiona on luoda paremmat työolosuhteet ja parempi elämä kaikille kaakaonviljelijöille, heidän perheilleen ja yhteiskunnilleen. Ne ovat mielestämme kestävän kaakaonviljelyn perusedellytykset.

Keskitymme viiteen osa-alueeseen: parempiin viljelymenetelmiin, yhteiskunnan ja tasa-arvon kehittämiseen, elinkeinolähteiden lisäämiseen, lapsityövoiman käytön eliminointiin ja nuorten tulevaisuudennäkymien parantamiseen sekä parempaan ympäristönhoitoon. Kehitystyön toteuttavat yhteistyöorganisaatiomme, joilla on pitkä kokemus tämänkaltaisesta työstä: CARE International, UNDP, WWF ja Antislavery International.

Investoimme Cocoa Lifen kautta 400 miljoonaa dollaria kuuteen maahan yli 10 vuoden aikana kaakaonviljelyn kehittämiseksi. Tämän ansiosta 200 000 maanviljelijää perheineen, eli yhteensä yli miljoona kaakaon viljelyllä elävää ihmistä, saa paremmat elinolosuhteet.

Lisätietoa Cocoa Life -projektista löydät täältä: www.cocoalife.org

Palmuöljy

Osassa tuotteistamme, muun muassa suklaalevyjen, konvehtien ja patukoiden täytteissä käytetään palmuöljyä. Palmuöljyn avulla saadaan toivottu koostumus sekä maku, ja se parantaa tuotteen säilyvyyttä eikä sisällä transrasvaa.

Teemme paljon työtä, jotta käyttämämme palmuöljy tuotettaisiin kestävällä ja vastuullisella tavalla. Vuodesta 2013 alkaen 100 % palmuöljyn tarpeestamme on katettu RSPO-sertifioidulla öljyllä.

Lisäksi vaadimme, että kaikki alihankkijamme toimittavat vastuullisesti viljeltyä palmuöljyä ja olemme ottaneet käyttöön Mondelezin palmuöljyä koskevan toimintasuunnitelman.

Mikäli tätä ei voida taata, yhteistyömme alihankkijoiden kanssa päättyy. Työ vie aikaa ja on vaativaa, koska mukana on monia toimijoita, ja toiminta vaatii kaikissa vaiheissaan suurta läpinäkyvyyttä.

Työmme tuottaa tulosta. Viimeisimmässä WWF:n julkaisemassa palmuöljyn ostajien tuloskortissa saimme arvosanan 9/9

Luonnonvarojen käytön tehokkuus

Kestävän kehityksen periaatteita noudatetaan myös muualla tuotannossamme, esimerkiksi pakkausten kehitystyössä, tehtaiden toimintatavoissa ja raaka-aineiden sekä valmiiden tuotteiden kuljetuksessa.

Koko toiminta arvioidaan viisaasti kestävyyden kannalta, ja useat projektit ovat jo toteutusvaiheessa, kuten veden- ja energiankulutuksen sekä tuotannossa syntyvän jätteen vähentäminen tehtaissamme.

Olemme toteuttaneet viime vuosina useita energiaa säästäviä toimenpiteitä, ja työ jatkuu edelleen. Olemme muun muassa asentaneet valvontalaitteita ilmastoinnin toimintatiheyteen, vaihtaneet moottoreita energiaystävällisempiin ja optimoineet tehtaiden hälytysjärjestelmiä. Olemme myös siirtymässä LED-lamppujen käyttöön ja kehotamme henkilökuntaa tekemään omia parannusehdotuksiaan esimerkiksi putoavien sekoittimien ja letkujen korjaamiseksi. Jätteiden syntymistä ehkäisemme tunnistamalla ja korjaamalla paikat, joissa hukkaa syntyy. Tämä tapahtuu esimerkiksi korjaamalla koneita tai asentamalla niihin roiskesuojia.

Jos haluat lisätietoja kestävään kehitykseen liittyvästä työstämme Mondelēz Internationalissa, käy kotisivullamme: www.mondelezinternational.fi